Momentum: Nem szedhetne belépőt az egyetlen fővárosi dunai strand

2021. július 27. – 17:26

Momentum: Nem szedhetne belépőt az egyetlen fővárosi dunai strand
Fotó: Lengyel-Szabó Péter / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Szabálytalanul zárta le a Sho Beach üzemeltetője a Lágymányosi-öböl egy részét, és belépőt sem szedhetett volna a strand vendégeitől az érvényes szerződések és szabályozás szerint, jelentette ki hétfői sajtótájékoztatóján Orosz Anna, Újbuda alpolgármestere.

A politikus ezt arra alapozza, hogy a beruházó korábban írásban állapodott meg a kerülettel és a fővárossal is, hogy nem korlátozhatják a Dunához való hozzáférést. Orosz Anna felhívta rá a figyelmet, hogy az érvényben lévő szerződések szerint mindenkinek ingyenessé kell tenni a jelenleg 4000 forintos áron működő strandot.

A politikus azt is elmondta, hogy a Lágymányosi-öböl lezárása és fizetőssé tétele sérti a Kerületi Építési Szabályzatot. Eszerint ugyanis az érintett közkertek hozzáférésének korlátozására csak részben, az esti órákban van lehetőség. A fizetős strand létrehozása szembemegy a Duna-parti Építési Szabályzat IX. ütemének szellemiségével is.

Továbbá sérti a Településrendezési Szerződést, amely a Buda-part fejlesztője és a 11. kerületi önkormányzat között jött létre még 2016-ban. Újbuda Önkormányzata és a Kopaszi Gát Kft, mint beruházó között 2016-ban megkötött háromoldalú településrendezési szerződés szerint a Beruházó kötelezettséget vállalt arra, hogy a strand területét is térítésmentesen használhatják az emberek, tette hozzá Orosz Anna.

Mol-torony és a feltuningolt lángosok

Július elején számoltunk be róla, hogy megnyitott Budapest első szabadvízi strandja. A Kopaszi-gáton nyíló SHO Beach egész érdekes párosításokat villant fel a látogatói számára: a látképen egyszerre szerepel a betondzsungel és a természet, az étlapon pedig a feltuningolt lángosok és a fine dining fogások. Minibalcsi a Rákóczi-hídnál, a Duna öblében.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!
A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!