Cseke Balázs

RSS

Orbán: Február közepéig visszafizetjük a gyereket nevelő szülőknek az idén befizetett szja-t

A járványnak lesz negyedik hulláma, de felkészültünk rá, az egyedüli megoldás pedig az oltás jelenti. Migrációs nyomásról, brüsszeli harcról és a gazdasági növekedésről szólt a miniszterelnök beszéde az őszi ülésszak első napján.

Pegasus-ügy: Pintér és Völner is elment a nemzetbiztonsági bizottság ülésére, de 2050-ig titkosították az ott elhangzottakat

A bizottság ellenzéki képviselői szerint nem kaptak egyértelmű cáfolatot arra, hogy használta-e a magyar állam a Pegasus kémszoftvert újságírókkal és politikusokkal szemben.

Egy 79 éves mogyorótorta tartja lázban a lübecki régészeket

Túlélte a második világháború bombázását is, és egyben maradt. Nem eszik meg, csak megtisztítják és konzerválják.

Meghalt a Tottenham történetének legeredményesebb gólvágója, Jimmy Greaves

379 mérkőzésen 266 gólt lőtt csapatában, az angol válogatottal pedig világbajnok lett 1966-ban. 81 éves volt.

Tálib szóvivő: Békét hoztunk Afganisztánnak, nem vagyunk terroristák

Mindeközben a kabuli önkormányzat női dolgozóit felszólították, hogy maradjanak otthon. Nemzetközi segítséget kérnek a tálibok.

Két jobbikos képviselőjelöltet is kizáratna az előválasztásból az MSZP, mindketten tagadják a vádakat

Szabó Ervin bement a szavazósátorba, és az MSZP szerint ezzel megsértette a választás tisztaságát. Süle Zsolttal szemben pedig korábbi antiszemita Facebook-posztjai miatt kezdeményeztek etikai vizsgálatot.

Jakab kivizsgáltatná Tóth Csaba gyanús ügyét, amit Hadházy Ákos a pénteki előválasztási vitán mutatott be

A Momentum képviselőjelöltje szerint felmerül a pénzmosás lehetőségének gyanúja, és a vagyoneltitkolás lehetősége is. Tóth minden vizsgálat elé nyugodt szívvel áll, mert semmilyen eltitkolt vagyona nincs.

Ma kezdődik az előválasztás, mutatjuk, hol és hogyan tud szavazni

Személyesen és online is van lehetőség voksolni. Kilenc napon át tart az első forduló, a végére 106 győztes lesz. Gyorstalpaló az előválasztásról.

Harmadával csökkentené az USA és az EU a globális metánkibocsátást

Azt tűzték ki célul, hogy 2030-ra harminc százalékkal csökkentsék a 2020-as kibocsátási szintet.

Ellenfelei szerint illegális gyorsulóversenyen kampányolt, a kaposvári képviselőjelölt lejáratásról beszélt

Horváth Ákos hazugságnak nevezte, hogy ellenfelei szerint azt ígérte, legálissá teszik a gyorsulási versenyeket.

Két nap alatt már a második holland miniszter mondott le a kudarcos afganisztáni evakuálás miatt

A külügyminiszter után a védelmi miniszter is távozott, miután bizalmatlansági indítványt fogalmaztak meg vele szemben.

Tatabányán is felbomlott az ellenzéki egység

Kilépett a polgármester és három képviselő a közös frakcióból, és újat alapítanak.

Fontos dátum szeptember 17-e a Fidesz szerint, tizenöt éve szivárgott ki Gyurcsány őszödi beszéde

Orbán szerint dermesztő pillanat volt a magyar politikában 2006, Varga Judit pedig azt írta, Brüsszel mélyen hallgatott a rendőri brutalitásokról.

Kagylók után kutattak, de egy eddig ismeretlen óriáspingvin maradványát találták meg Új-Zélandon

Egy gyerektáborban találtak a csontokra. A vizsgálatok szerint a pingvin 27,3-34,6 millió éves lehet, és sokkal hosszabb a lába, mint a hozzá hasonló pingvinfajtáknak.

Uszító matricákat ragasztottak ki Pécsen a szombati Pride-felvonulás előtt

A Mi Hazánk Mozgalom mellett egy fideszes önkormányzati képviselő is ellendemonstrációt hirdetett meg.

A Vitézy Dávid vezette BFK folytatja a kettes metró és a gödöllői hév összekötését, 2023 után kezdődhetnek az építési munkálatok

A Főváros jó pár éve elkezdte a projektet, de megakadtak, most az állam fut neki. 4,6 milliárd forintot különítettek el az előkészítési munkákra.

Itt a Telex előválasztási térképe, ahol rá tud keresni, ki indul az Ön lakóhelyén

Öt miniszterelnök-jelölt és 253 egyéni jelölt száll versenybe a szombaton kezdődő ellenzéki előválasztáson. Térképünkön megmutatjuk, melyik körzetben kik közül lehet választani.

A 2022-es választások színfalak mögötti, nulladik fejezete

Szombaton elindul az ellenzéki előválasztás, amelynek a végén nemcsak az dől el, hogy ki lesz Orbán Viktor kihívója jövő áprilisban, hanem az is, hogy kik lesznek a hat nagy ellenzéki párt közös jelöltjei az ország 106 választókerületében. Az előválasztásig hosszú stratégiai harcok, tárgyalások vezettek, és nemegyszer láthattunk kívülről furcsának tűnő politikai döntéseket is. Utánajártunk, mi zajlott a háttérben, hol várhatók nagy küzdelmek, és mi a tétje az előválasztásnak a jelöltek személyén kívül.

A Fideszben sincs akkora egyetértés, mint Kálmán Olga és Tordai Bence között az előválasztási vitán

Csak abban nem értettek egyet egymással, hogy gyors-e az 56-os villamos. Megtudtuk, hogy lopni bűn, a KESMA-t pedig szétkergetnék, mert az nem más, mint propaganda.

Gulyás Gergely: A marihuánát lehet legalizálni, a melegházasságot nem

Melegházasságról, járványhelyzetről, az Európai Unió esetleges választásba történő beavatkozásáról és még sok egyéb kérdésről is beszélt a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Szentkirályi Alexandra kormányszóvivőt a férje 35 éves kaszinókoncessziójáról is megkérdeztük, ám szerinte „a jobboldali kormányzásban nincsen annak hagyománya, hogy üzletemberek kerülnek a kormányzat közelébe”.

A Jobbik és a DK nyerhet a legnagyobbat az előválasztáson

A 21 Kutatóközpont kiszámolta, melyik párt hány jelöltje győzhet a szombaton kezdődő előválasztáson. A Jobbik tarolhat a vidéki körzetekben, a DK és a Momentum inkább a városokban lehet sikeres. Az alacsony részvétel nagy valószínűséggel a DK-nak kedvezne, de még az utolsó pillanatos visszalépések is befolyásolhatják az eredményt.

Üres maradt Tóth Csaba pulpitusa a zuglói előválasztási vitán, a Partizán áll a bírósági tárgyalás elébe

Kellemetlen és összeférhetetlen jelöltekre van szüksége az ellenzéknek Hadházy Ákos szerint, de arról is beszélt a Momentum zuglói jelöltje, hogy miért nem mutatott be eddig konkrét bizonyítékokat Zuglóban korrupciós ügyekben. Egyedül vett részt Hadházy a Partizán vitáján, miután ellenfele az utolsó pillanatban lemondta azt.

Tóth Csaba nem megy el a Partizánba Hadházyval vitázni, és feljelenti Gulyás Mártont

Szerinte a riporter rágalmazta a Karácsony Gergellyel készült interjú során. Hadházyt a Zugló TV-ben várja pénteken.

Fideszes bűnözők elszámoltatását és az alaptörvény érvénytelenítését ígérték

A fideszesek felelősségre vonásában egyetértettek, a mikéntjén már vitáztak az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek egy héttel az előválasztás kezdete előtt. A legnagyobb vita az esetleges adóztatás, illetve Hadházy Ákos és Tóth Csaba támogatása miatt alakult ki. Olvassa és nézze vissza a vitát!

A párizsi főpolgármester is bejelentkezett a francia köztársasági elnöki címért

Anne Hidalgo hét éve vezeti Párizst, de a felmérések szerint a köztársasági elnöki címre nem sok esélye van Emmanuel Macron és Marine Le Pen mellett

Szúrópróbaszerűen, telefonhívással ellenőrzik az ellenzéki ajánlásokat

Lezárult az előválasztási ajánlási időszak, amely végén öt miniszterelnök-jelölt maradt versenyben. Már most számháború alakult ki a jelöltek között, pedig még csak mostantól élesedik a kampány igazán. Közel ezer településen lehet majd személyesen szavazni, ami óriási logisztikai feladat elé állítja a pártokat.

Czeglédy: Elpusztíthatatlan vagyok; Ungár: Gyüttment vagyok

Az egyik legszorosabb előválasztási küzdelem Szombathelyen zajlik, ahol most a jelöltek nyilvánosan is kiálltak egy vitára. Fideszesek elszámoltatásáról, Ungár Péter családi hátteréről és az ördög ügyvédjéről is szó esett, de a volt fideszes alpolgármesterrel kiegészült vita csak a végén pörgött fel.

Pálinkás József kiesett, és most beáll Márki-Zay Péter mögé

Több ezer ajánlás hiányzott Pálinkás Józsefnek a miniszterelnöki jelöltséghez. Nem volt elég aktivistájuk és pénzük a sikeres gyűjtéshez. Debrecenben egyéni jelöltként elindul, az is nehéz meccsnek ígérkezik számára.

Szijjártó továbbra se tudja, használta-e valaki a Pegasus kémszoftvert Magyarországon

Július közepén azt mondta, az Információs Hivatal kivizsgálja, milyen külföldi titkosszolgálatok állhatnak a Pegasus-botrány mögött. Kötcsén se tudott erről új információval szolgálni, csak a Nemzetbiztonsági Bizottság jobbikos elnökére mutogat.

Kötcsei Fidesz-piknik egy világrend nélküli világról szóló Orbán-beszéddel

Az Európai Unió jövőjéről, a járvány utáni bizonytalanságról és a jövő évi választásokról is szól Orbán Viktor zárt körű beszéde Kötcsén. Felvonult a fideszes hátország, hogy zárt körben készüljenek fel a kampányra. Orbánt nem lehetett kérdezni, államtitkára ismertette a beszéde legfontosabb pontjait.