Nyilas Gergely

RSS

Az egyik legrangosabb német tudományos díjat nyerték el Karikó Katalinék

A BioNtech három vezetője, köztük a koronavírus elleni mRNS-alapú oltóanyag kidolgozását lehetővé tevő magyar kutató kapta meg a díjat.

Strasbourg: Az orosz állam áll Litvinyenko meggyilkolása mögött

Az Emberi Jogok Európai Bírósága az orosz titkosszolgálat Londonba menekült tisztjének halála miatt 100 ezer euró kártérítést ítélt meg az özvegynek.

Légi felvételt villantott a Hír TV-ben Hadházy az idősebb Orbán hatvanpusztai majorjáról

A műsorvezető igyekezett rövidre zárni a független képviselő akcióját.

Hat korrupciógyanús ügyben tett feljelentést a fővárosi önkormányzat és cégei

A Főtáv, a közterület-fenntartó, a BKK is a feljelentők között. A fővárosi vizsgálóbizottság mandátuma meghosszabbítását kérte a további ügyek feltárásához.

Szűken nyert, de marad a liberális Trudeau-kormány Kanadában

Még nem világos a kormány összetétele, de az eddig is kisebbségi kormányt vezető Trudeau Liberális Pártját nem előzték meg a konzervatívok.

Márki-Zay szerint a rendezvényét kitessékelő debreceni éttermet nem értesítették a politikai fórumról, de a durva fellépés érthetetlen

Az előválasztás hódmezővásárhelyi miniszterelnökjelölt-jelöltje megjegyezte, hogy az étterem a fideszes városházával szemben található.

14 év börtönt kapott a szlovák különleges ügyész

A még nem jogerős ítéletben vagyonelkobzással is sújtották a korrupcióval, bűnszövetkezet támogatásával is megvádolt Dusán Kovácikot.

A Kreml nem finomkodik a parlamenti választással

Minden korábbinál jobban megszűrt jelöltek, kamuindulók, leépített kamerarendszer, távoltartott megfigyelők segítik, hogy ne érhesse meglepetés Putyin kormánypártját a háromnaposra kiterjesztett választáson, ahol a netes szavazást nyereményekkel is ösztönzik.

Dobrev tizenötször annyi embert kért a támogatóitól, mint egykor Orbán

A fideszes alaptörvényből vezette le Dobrev Klára, hogy kétharmados törvények nélkül is le lehet építeni a Fidesz mélyállamát. A DK kormányfőjelöltje azt is megígérte, hogy sosem fog golyóálló mellényt hordani.

Moszkva nekikezdett, de nincs még itt a fogásból mindig kiforduló Belarusz orosz beolvasztása

Mérföldkőként jelentették be a Kremlben az orosz–belarusz integráció 28 pontos programját, de a részletek ugyanolyan tisztázatlanok, mint az elmúlt 20 évben. Putyin elszántabb ugyan, de nem érdeke túltolni a projektet, bízva abban, hogy az idő a Kremlnek dolgozik.

Kocsis: Ezt nem kérdezi komolyan. A Fidesz és a KDNP frakcióvezetőivel beszél. Honnan tudhatnánk?

A Pegasus-téma napirenden van, mert a baloldali sajtó és a baloldali politikusok napirenden tartják – mondta a Fidesz-KDNP kihelyezett frakcióülése után Kocsis Máté.

Gulyás Gergely: A marihuánát lehet legalizálni, a melegházasságot nem

Melegházasságról, járványhelyzetről, az Európai Unió esetleges választásba történő beavatkozásáról és még sok egyéb kérdésről is beszélt a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Szentkirályi Alexandra kormányszóvivőt a férje 35 éves kaszinókoncessziójáról is megkérdeztük, ám szerinte „a jobboldali kormányzásban nincsen annak hagyománya, hogy üzletemberek kerülnek a kormányzat közelébe”.

Ezt is megéltük: Szili Katalin az ellenzéktől félti az elmúlt tíz évet

A Fidesz nagyra értékelte az egykori MSZP-s politikus által szerkesztett tanulmánykötetet, amely a kormány határon túli politikáját veti össze az Orbán-kormány előtti időszakkal.

A Kremlnek az emigráns ellenzéki a jó ellenzéki

A vasárnapi parlamenti választások közeledtével ellenzékiek újabb hulláma hagyta el Oroszországot. Sokan már az ellenük indított eljárások után mentek el, amit a Kreml láthatóan nem bán. Az ellenzék elsúlytalanítása így kényelmesebb, mintha börtönben ülnének, mint Navalnij, aki épp azzal nehezítette meg a hatalom dolgát, hogy hazament.

Moszkva megkezdte Belarusz beolvasztását

Az elcsalt választások miatt a Kremlre utalt Alekszandr Lukasenko egyre többet ad fel a posztszovjet ország függetlenségéből. A 20 éve indult folyamatot eddig ígérgetésekkel igyekezett elodázni, bár már korábban is adott fel fontos pozíciókat Moszkvával szemben.

A muszlim dagálytól és a nyílt társadalomtól ellehetetlenült Nyugattól óvott Orbán

A Nyugat elerőtlenedett, elvesztette kültetéstudatát, de Közép-Európa tudja, mi a tét – derült ki Orbán beszédéből, amelyet közpénzekkel látványosan feltőkésített Mathias Corvinus Collegium tanévnyitóján mondott el.

Aranyozott vécé nélkül is borzasztó rongyrázó az elűzött ukrán elnök rönkkastélya

A Viktor Janukovicsot megbuktató forradalom szimbóluma lett a Kijev közelében álló, fényűző elnöki villa a félig-meddig privatizált parkban. De a korrupció múzeumának nevezett épület az aranyozott bútorokkal, kígyóbőr virágtartókkal, a lovagterembe vezető intarziás lifttel mintha nemcsak az előző elitről árulkodna, hanem a mairól is: a vagyonok visszaállamosítását valamiért mindmáig nem sikerült megoldani. Helyszíni riport.

Nem dicséri meg az ENSZ járványkezelését a magyar kormány

A világszervezet 76. ülésszakára megjelent kormányhatározat iránymutatása alapján a magyar küldöttségnek ki kell állnia az atomenergia mellett, és afelé kell terelni az ENSZ-t, hogy ne legyen kötelező érvényűnek tekintendő állásfoglalása a migrációval kapcsolatban.

Afgán menekültek ezrei tengődnek segítség nélkül Pakisztán határán

Folyamatosan érkeznek menekültek Afganisztán felől, de a legtöbb tábor alkalmatlan arra, hogy a legalapvetőbb ellátást biztosítsa.

Hollandia és Belgium lett a kokaincsempészet európai kapuja

A Dél-Amerikából induló drog eddig inkább Spanyolországon át érkezett, de a kolumbiai békekötéssel az útvonal megváltozott és a mennyiség is nőtt.

Tíz évet kapott befolyással való üzérkedésért a volt DK-s

Fegyvernek látszó airsofttal, TEK-eseknek látszó emberek kísérték a magát minisztériumi tisztviselőnek kiadó Kőrösi Gusztávot, aki 168 milliót csalt ki vállalkozókból tenderek ígéretével.

57 ezer többgyermekes anya mentesült tavaly az szja alól

A választásokhoz közeledve növekvő kedvezmények sikereiről számolt be Tállai András.

A rendőrség szerint talán már nem is él az ismeretlen bankrobbantó, lezárták a nyomozást

Két budapesti bank bejáratát robbantotta be hét éve a merénylő, akiről ma sem tudni semmit.

27 milliós vagyonelkobzással büntették a nyelvvizsgaüzért

A pernek 120 vádlottja van, többen honvédségi, hivatali, rendőri dolgozóként vesztegetéssel tették le a nyelvvizsgát. Öt év után született meg az elsőfokú, nem jogerős ítélet.

Tűz ütött ki egy jakartai börtönben, legalább negyven halott

Az indonéziai főváros börtönében legalább háromszoros volt a túlzsúfoltság, ez is növelte a halálos áldozatok számát.

Két újabb budapesti étterem kapott Michelin-csillagot

Ezzel már nyolc fővárosi hely van, amely megkapta az abroncsgyártól indult étteremkalauz elismerését.

A repülőtér előtt aludtunk, vártunk, amíg lehet – egy magyarokkal dolgozó afgán újságíró is Kabulban ragadt

Előbb a bejutást ellenőrző amerikaiakon akadt fenn többezernyi menekülővel együtt, majd később már a tálibokon. Elismerő oklevelet is kapott újságírói munkájáért a magyar missziótól. Kimenekített kollégái szerint az újságírók is nagy veszélyben vannak a tálib hatalomátvétel után, ha kapcsolatuk volt a NATO erőivel.